De behandeling

We beginnen met een intake.

De intake noemen we ook wel ‘anamnese’. Samen bespreken we uw klacht en kijken we naar mogelijke oorzaken. Omdat een mens geen machine is kijken we ook naar het grotere plaatje: wat zijn uw bewegingsgewoontes? Hoe lang heeft u al pijn? Welke stappen heeft u al ondernomen?

 

Stap 2: lichamelijk onderzoek.

Na de anamnese doen we een lichamelijk onderzoek. We kijken hoe u beweegt, waar het pijn doet en hoeveel. Het kan zijn dat we een loop- of bewegingsanalyse maken of een krachttest doen. In sommige gevallen maken we een echo. De uitkomsten van het lichamelijk onderzoek verbinden we aan de uitkomsten van de anamnese.

 

Stap 3: oefentherapie en coaching.

Na de anamnese en het lichamelijk onderzoek kennen we de puzzel. Weten we wat aan uw blessure ‘pluis’ is en wat ‘niet-pluis’. Nu maken we een behandelplan op maat. We stellen een realistisch trainingsschema op dat we eventueel aanvullen met shockwave- of injectietherapie.

 

Stap 4: evaluatie.

Een goede begeleiding is essentieel. Tijdens de behandeling houden we nauwgezet in de gaten of en hoe u vooruitgaat. U kunt aan uw eigen fysiotherapeut vragen om u te begeleiden, u kunt het ook aan ons overlaten. Wat u wilt. Als het nodig is, passen we de behandeling tussentijds aan.